Stamppot snijbonen met waterkers

Vaak wordt stamppot alleen in de winter gegeten. Door bijvoorbeeld snijbonen te gebruiken en waterkers maak je er echter een zomers gerecht van. Een stamppot is erg gemakkelijk om te maken en kost je niet veel tijd. Omdat je maar weinig ingrediënten nodig hebt is een stamppot met snijbonen ook niet duur om te maken. Je hebt daarnaast maar twee pannen nodig, waardoor het gerecht niet lastig te bereiden is.

 Ingrediënten

Voor een stamppot snijbonen heb je ongeveer 1 kilo iets kruimige aardappelen nodig, 500 gram snijbonen, 2 uien, 1 bakje tuinkers, en boter, roomkaas of melk om de stamppot romig en smeuïg te maken. Uiteraard heb je ook zout en peper nodig om de stamppot op smaak te brengen. Je kunt de stamppot snijbonen serveren met verschillende soorten kip of vlees, zoals gerookte kipfilet, gehaktballetjes of runder chipolata. Je kunt het recept uiteraard altijd aanpassen aan je eigen wensen.

 Bereiding

Begin met het schillen en in stukken snijden van de aardappelen. Kook de aardappelen in een grote pan in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de snijbonen toe en laat deze ongeveer 3 tot 4 minuten meekoken. Giet de aardappelen en de snijbonen vervolgens af en spoel ze na met koud water. Snipper ondertussen de uien en verwarm de boter in een pan. Bak de runderchipolata en de uien in een pan in ongeveer 7 minuten in een pan tot ze gaar zijn. Ondertussen kun je de aardappelen stampen en romig maken door boter, roomkaas of melk toe te voegen. Schep vervolgens de snijbonen erdoor, samen met de uien en de waterkers.

 Tips

Door een stamppot te maken met snijbonen en waterkers is het gerecht ook prima geschikt voor in de zomer. Een stamppot hoeft dus niet alleen in de winter gegeten te worden. Je kunt altijd het recept aanpassen door bijvoorbeeld verse kruiden of specerijen toe te voegen.