Stamppot met Chinese kool

Stamppot wordt traditioneel gemaakt met echte Hollandse groenten. Wil je echter eens iets anders, dan is het leuk om met andere ingrediënten te experimenteren. Chinese kool is bijvoorbeeld erg lekker door een stamppot heen, vooral als je er exotische kruiden in verwerkt, zoals in dit recept voor stamppot met Chinese kool.


Ingrediënten (voor vier personen)

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 Chinese kool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje nasikruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en zet ze in ruim water met een snuf zout op het vuur. Breng aan de kook en kook in ongeveer 20 minuten gaar.

Pel en snipper ondertussen de ui en het teentje knoflook. Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in dunne reepjes. Zorg ervoor dat je de kool goed uit laat lekken. Doe de nasikruiden in een kommetje en schenk er 1 deciliter heet water op. Roer tot een papje.

Bak de spekreepjes in een droge pan knapperig. Voeg de ui en knoflook toe en fruit minstens 2 minuten op halfhoog vuur, of tot de ui glazig is. Voeg het kruidenpapje toe en schep alles goed om. Zet het vuur laag en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de Chinese kool en de spekjes toe en verwarm het geheel nog even terwijl je blijft omscheppen. Serveer direct.

Variatietips

Laat de spekjes weg en serveer de stamppot met een Hollandse bal gehakt met jus. Je zult in dit geval de stamppot wellicht iets meer op smaak moeten brengen met peper en zout.

Wil je de stamppot extra pittig maken? Voeg dan een lepel sambal toe aan het kruidenpapje.

 

1 Comment

  1. Frans van den Bos says:

    Ziet er anders en lekker uit, ga het vanavond proberen, mijn vrouw is het proefkonijn.

Comments are closed.