Snijbonen stamppot

Het is niet gebruikelijk om een snijbonen stamppot te eten. Veel mensen hebben echter nog niet ontdekt hoe lekker een snijbonen stamppot is. Je kunt er heerlijk van eten en ook het bereiden is erg leuk om te doen. Wanneer je eenmaal aan de slag gaat, zal de stamppot snel klaar zijn. Je bent er immers maar een halfuurtje mee bezig. Maar het resultaat mag er zijn en iedereen zal het lekker vinden. Dat is natuurlijk loon naar werken!


Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram snijbonen
  • 1 kilo aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olie
  • 2 rode uien
  • 1 schaal worstjes (300 gram)
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze

Zoals gebruikelijk is bij het maken van een stamppot moeten eerste de aardappelen geschild worden. Vervolgens moeten ze gewassen en gesneden worden. Daarna moeten de aardappelen in een pan met water en zout worden gekookt, ongeveer 20 minuten. Als dit klaar is, kunnen de aardappelen worden afgegoten. Maar het kookvocht van de aardappels moet je achter houden.

Daarna moeten de snijbonen worden gekookt in ongeveer 5 minuten. Als dit klaar is, kunnen ze worden afgegoten en worden afgespoeld met koud water. Dan kan er één eetlepel olie worden verwarmd in een koekenpan. Hier kunnen de uien in worden gedaan, die zal je wel eerst moeten snijden. Bak ze een kleine 5 minuten tot dat ze lekker glazig zijn geworden.

Verhit dan de rest van de olie in een pan en doe hier de worstjes is. De worstjes moet je ongeveer 8 minuten gaar bakken tot dat ze bruin zijn geworden. Met behulp van een stamper kunnen dan de aardappelen worden gestampt. Voeg er wat boter bij en als de stamppot droog is, kan je wat kookvocht erbij doen. Maar pas op, doe er niet teveel kookvocht bij. Dit kan er immers voor zorgen dat de stamppot te drassig wordt. Dat kan de smaak doen afnemen.

De stamppot kan op smaak worden gebracht met peper en zout. Vervolgens moeten de snijbonen er door worden geschept samen met de uien. Roer het geheel goed door elkaar heen, zodat het een echte stamppot is. De worstjes kunnen worden geserveerd met de tuinkers.

Snijbonen stamppot tips

Probeer ook eens een andere stamppot. Wat dacht je van een andijvie stamppot of een boerenkool stamppot. Een stamppot is erg lekker en je kunt vele varianten maken!

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.