Broccolistamppot

Wanneer de zomer voorbij is en de winter eraan komt zullen de meeste mensen weer zin krijgen in stamppot. Broccolistamppot is een stamppot die niet erg bekend is, waardoor veel mensen het niet vaak eten. Broccolistamppot is echter erg gemakkelijk om te maken, omdat je weinig pannen gebruikt en het gerecht erg snel klaar is. Je hebt daarnaast maar erg weinig ingrediënten nodig, waardoor het ook nog eens een gerecht is dat niet duur is om te maken.

Ingrediënten voor broccolistamppot

Broccolistamppot maak je met erg weinig ingrediënten, hoewel het natuurlijk altijd mogelijk is om extra ingrediënten te gebruiken. Voor het basisrecept heb je 1 kilo aardappels nodig, 400 tot 600 gram broccoli, 200 gram gerookte kipfilet, 2 eetlepels crème fraîche of roomkaas en zout en peper. Je zou daarnaast peterselie kunnen gebruiken of tijmblaadjes.

Bereiding

Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in kleinere stukken. Snijd de broccoli daarna in roosjes. Wanneer het water kookt voeg je de aardappels toe en laat je deze ongeveer 20 minuten koken. Voeg na deze 20 minuten de broccoli toe en laat deze zo’n 8 minuten meekoken. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in kleine reepjes. Giet na 8 minuten de aardappelen en de broccoli af en stamp ze fijn. Voeg crème fraîche of roomkaas toe om het geheel romig en smeuïg te maken. Schep hierna de gerookte kipfilet, de kruiden en het zout en peper erdoor.

Tips

Voor extra smaak kun je 2 eetlepels groene pesto toe kunnen voegen aan de broccolistamppot. Je kunt in dat geval ook pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes door de stamppot scheppen. Je zou de gerookte kipfilet eventueel kunnen vervangen door spekjes. Door de crème fraîche te vervangen door melk zal het een gerecht worden dat maar weinig calorieën bevat.