Spinazie stamppot

De spinazie stamppot is een overheerlijke stamppot voor 4 personen. Het is een lekkere variant van een stamppot die snel kan worden klaar gemaakt. Wanneer je de spinazie stamppot gaat maken, ben je hier ongeveer een half uur tijd aan kwijt. Als de stamppot eenmaal klaar is, kan iedereen aanschuiven om de maaltijd te proeven. Het resultaat zal verbluffend zijn.


Ingrediënten 4 personen

  • 4 eieren
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 600 gram spinazie
  • 2 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

Voordat alles kan gaan beginnen moeten eerst de aardappelen worden geschild. Daarna moeten ze in stukken worden gesneden en gewassen worden. Kook ze vervolgens in water met wat zout, ongeveer 20 minuten. Kook dan de eieren in ongeveer 8 minuten. Wanneer ze hard zijn geworden, kan je ze pellen en halveren.

Ondertussen kunnen de twee eetlepels olie worden verhit in de koekenpan. De ui kan worden gefruit samen met de kerriepoeder in de pan, ongeveer 4 minuten. Als dit is gebeurd kan de spinazie in delen worden toegevoegd. Laat het slinken, al omscheppende. Het overtollige vocht, wat in de pan zit, kan weg geschonken worden.

Giet dan de aardappelen af, het kookvocht moet worden opgevangen. Dit kan je even later weer goed gebruiken. Stamp vervolgens de aardappelen fijn met behulp van een pureestamper. Voeg hier de twee eetlepels olijfolie bij en maak alles tot een puree. Dan kan de spinazie er door worden geschept. Vervolgens kan je gaan proeven of de stamppot op smaak is. Wanneer dit niet het geval is, kan je wat peper en zout toevoegen. Mocht de puree nog niet smeuïg genoeg zijn, dan kan je wat kookvocht aan de puree toevoegen.

Serveer de eieren samen met de stamppot, over de stamppot kan de seroendeng bestrooid worden.

Spinazie stamppot tips

Mocht je eens wat anders willen proberen dan een spinazie stamppot, dan kan je ook kiezen voor een totaal andere stamppot. Daarnaast is het erg lekker om de stamppot te serveren met wat warme
appelmoes of een beetje mosterd.

Je kunt natuurlijk de stamppot ook een eigen draai geven. Je geeft dan een eigen invulling aan de maaltijd en dat is op vele manieren mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld spekjes door de stamppot doen of er een lekker stukje vlees bij serveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.