Spruitjes stamppot

Veel mensen vinden het niet erg lekker om spruitjes te eten. Maar wanneer je eenmaal spruitjes stamppot hebt gehad, zal je direct verkocht zijn. Het is een heerlijke maaltijd die een ieder lekker zal vinden. Daarnaast is het bereiden van de maaltijd erg eenvoudig, de kost ongeveer een halfuur om de maaltijd klaar te maken. Je kunt ook een eigen inbreng geven aan de spruitjes stamppot, maar dat is uiteraard geheel naar je eigen smaak.


Ingrediënten 4 personen

  • 250 gram spekblokjes
  • 500 gram spruitjes
  • 3 gesnipperde uien
  • Peper en zout
  • 1 deciliter melknootmuskaat
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 kilogram aardappels

Bereidingswijze

Wanneer je spruitjes stamppot wilt maken, moet je als eerste de aardappelen schillen. Snijdt ze daarna in stukken. Wanneer dit is gebeurd doe je ze met water in de pan met een beetje zout. Maak vervolgens de spruitjes schoon en halveer deze. Leg ze vervolgens op de aardappelen.

Breng vervolgens het gehaal aan de kook. Laat dit alles ongeveer 20 minuten gaar koken. Bak dan in een pan de spekblokjes. Doe de uien erbij en bak ook deze mee. Net zolang tot dat alles goudbruin is geworden. Ondertussen kan je in een pannetje de melk verwarmen.

Giet daarna de aardappels en de spruitjes af. Pak een stamper en stamp de aardappels en de spruitjes samen. Vervolgens moet je de warme melk, peper, de kerriepoeder en de nootmuskaat door de stamppot heen roeren. Roer alles goed door en voeg als laatste de spek en de uien toe. Zo heb je een overheerlijke spruitjes stamppot gemaakt. Serveer het goed warm.

Spruitjes stamppot tips

Probeer ook eens een ander variant van een stamppot. Mocht je niet van spruitjes houden, dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld een stamppot met andijvie of boerenkool. Zo kan je ontdekken welke stamppot je lekker vindt. Uiteraard kan je ook allerlei soorten vlees bij de stamppot uit proberen. Misschien vindt je het wel erg lekker om er een gehaktbal bij te eten of een lekkere worst.

Wanneer je stamppot gaat maken is het van belang dat je de stamppot warm serveert. Een lauwe stamppot is immers niet lekker. Voor de ultieme smaak is het belangrijk om de stamppot warm op te dienen. Mocht je wat extra’s aan de stamppot willen geven, dan kan je er bijvoorbeeld appelmoes bij doen. Ook mosterd is een optie.

3 Comments

  1. Rikaharris says:

    Ik eet dit al jaren mijn moeder maakte dat al zodoende vonden wij spruiten lekker want deed ze de spruiten apart aten wij het niet ik eet nu nog spruitenstampot weet niet beter en ben nu 62 jaar jammieee spruitenstampot👍👍👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.