Nederlandse Hutspot

Iedereen heeft op een mooie winterdag wel eens echte Hollandse hutspot gegeten. Zowel op een herfstdag als een echte winterdag is het een heerlijk gerecht waar veel mensen van kunnen smullen. Het recept is eenvoudig en snel te maken, waardoor je binnen een korte tijd een heerlijke pan met hutspot klaar zult hebben staan. De maaltijd is voor een ieder geschikt en veel mensen vinden het ook erg lekker.


Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 kilo wortels
  • 1 blokje bouillon
  • 400 gram uien
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Om echte Hollandse hutspot te maken moet je als eerste de aardappelen schillen. Ook is het verstandig om ze te wassen en in kleine stukken te snijden. Doe vervolgens de aardappelen in een pan en brengt ze aan de kook, ongeveer 20 minuten.

Ondertussen kan je de wortels snijden en tot kleine blokjes maken. Ook de uien moeten gesneden worden. Vervolgens kan je de wortels en de uien aan de aardappels toevoegen. Voeg ook een blokje bouillon toe. Laat dit alles ongeveer nog 20 minuten koken.

Wanneer dit alles is gebeurd kunnen de aardappelen en de groeten worden afgegoten. Dan moet alles fijngestampt worden. Dit kan je het beste doen met een pureestamper. Met de pureestamper moet je de hutspot fijn stampen. Vervolgens moet de hutspot op smaak worden gebracht. Dit kan je doen met zout en peper. Doe dit telkens beetje bij beetje, zodoende kun je de juiste smaak creëren.

Hutspot tips

Bij een echte Hollandse hutspot mag natuurlijk geen worst ontbreken. Daarom doe je er goed aan om de hutspot te serveren met een echte rookworst. Deze kan je bovenop de pan leggen tijdens het gaar koken. Zodoende wordt de worst warm. Als je niet van worst houdt, kan je ook kiezen voor een anders stukje typisch Hollands vlees. Zo kan je denken aan een karbonade of een slavink. Voor welk stukje vlees je kiest, hang af van je voorkeuren.
Je kunt ook kruiden toevoegen aan de hutspot. Echter, niet iedereen vindt dit lekker. Wanneer je dus eens een andere hutspot wilt proberen kan je ervoor kiezen om er kruiden aan toe te voegen.
Wanneer je eens een andere hutspot wilt proberen, kan je ook kiezen voor een variant. Maar de echte Hollandse kern van de hutspot blijft altijd bestaan!

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.