Andijvie stamppot in 60 minuten

In de winter is het erg lekker om andijvie stamppot te eten. Wanneer het winter is geworden is het erg prettig om een warme maaltijd te eten. Maar hoe maak je eigenlijk stamppot andijvie? En welke ingrediënten heb je daar voor nodig? Stamppot andijvie bestaat voor het grootste deel uit aardappels en uit andijvie. Het duurt een klein uurtje om het te bereiden.


Ingrediënten 4 personen

  • 1,5 kilo aardappels
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 25 gram boter
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 500 gram andijvie
  • Maggi aroma
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peper

Bereidingswijze

Vooraf dienen eerst de aardappels geschild te worden. Wanneer dit is gebeurd kunnen ze in gelijke stukken worden gesneden. Vervolgens moeten de aardappels gekookt worden in water, voeg er wat zout aan toe. Het koken moet ongeveer 20 minuten duren. Wanneer dit klaar is, kunnen de aardappels worden afgegoten en terug worden gedaan in de pan.

Ondertussen moet een koekenpan, zonder boter of olie, verhit worden. Hier moeten de spekreepjes een kleine 10 minuten in gebakken worden. Bak de reepjes net zolang totdat ze bruin en krokant zijn geworden. Haal vervolgens de reepjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.

Dan kan de melk en boter worden toegevoegd aan de aardappels. Nu is het tijd geworden om de aardappelen te gaan stampen. Dit kan je doen met behulp van een stamper. Stamp het geheel fijn samen tot puree. Zet vervolgens de pan op een laag vuur en de doe andijvie er door heen. Schep dan de crème fraîche erdoor heen. Proef of de stamppot andijvie voldoende smaak heeft. Als dit niet het geval is kan je de stamppot op smaak brengen met peper en Maggi. Als de stamppot voldoende op smaak is kan deze bestrooid worden met spekjes. Roer alles nog een keer goed door.

Andijvie stamppot tips

Om de maaltijd helemaal te laten slagen, kan je een stukje vlees aan het geheel toevoegen. Je kunt dan denken aan een lekkere wordt of een slavink. Zo kan je maaltijd nog net wat lekkerder maken.
Ook kan je er voor kiezen om de stamppot te serveren met een beetje appelmoes of mosterd. Dit hangt natuurlijk van je smaak af. De appelmoes kan voor een beetje verfrissing zorgen.
Zorg dat je de stamppot warm serveert, dan is deze het lekkerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.