Rucola stamppot

Rucola is een groente die niet heel bekend is. Maar wanneer je het eenmaal hebt gegeten, zal je niet snel meer anders willen. Wanneer je eens een variant van rucola wilt maken, dan kan je er voor kiezen om een stamppot te maken. In de winter wordt er vaak een stamppot gegeten. Vaak is dit een bekende stamppot, bijvoorbeeld een andijvie stamppot. Maar wanneer je eens een andere, verrassende stamppot wilt proberen, kan je kiezen voor een rucola stamppot. Het is een heerlijke stamppot die je goed zal doen. Je zult er nieuwe krachten uit op kunnen doen voor de rest van de dag. Het kost ongeveer een halfuurtje om de stamppot klaar te maken, zo kan je dus snel genieten van de maaltijd.


Ingrediënten 2 personen

  • 200 gram spekjes
  • 1 kilo aardappels
  • 25 gram boter
  • 200 milliliter melk
  • 400 gram rucola sla
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

De voorbereiding neemt de meeste tijd in beslag. Als eerste moeten de aardappelen worden geschild en gewassen worden. Vervolgens kunnen ze in kleine stukjes worden gesneden en in een pan met een beetje water en zout worden gedaan. Breng dan de aardappelen aan de kook en kook de aardappelen ongeveer in 20 minuten gaar.
Ondertussen kan je de spekjes in een pan doen, zonder vet. Bak de spekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Daarna kan de melk aan de kook worden gebracht. Doe daarom de melk in een pannetje en zorg ervoor dat deze gaat koken.

Wanneer de aardappelen lang genoeg hebben op gestaan kunnen ze worden afgegoten. Middels een stamper kunnen de aardappelen worden gestampt, voeg er een beetje melk bij. Ook kan de nootmuskaat samen met wat peper en zout naar smaak worden toegevoegd. De rucola kan daarna worden toegevoegd samen met de gebakken spekjes. Roer alles goed door en je kunt genieten van een heerlijke stamppot.

Rucola stamppot tips

Het is goed mogelijk om aan de stamppot een eigen invulling te geven. Zo kan je een lekker drankje bij de stamppot serveren, maar ook kan je denken aan een lekker stukje vlees. Het is aan te raden om bijvoorbeeld een slavink bij de maaltijd te serveren. Zo geef je de stamppot een eigen draai die heel verrassend kan uitpakken.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.