Stamppot Hawaï

Een stamppot Hawaï is een lekkere en zomerse stamppot. Een stamppot Hawaï laat zien dat een stamppot niet alleen in de winter gegeten kan worden. Het gerecht is heel eenvoudig om te maken en is erg snel klaar. Door ananas en appel in een stamppot te gebruiken zorg je voor een frisse stamppot, die erg lekker is om in de zomer te eten.

 Ingrediënten

Voor een stamppot Hawaï kun je vele verschillende ingrediënten gebruiken. Je kunt de ingrediënten zelf aanpassen om zo een stamppot te maken die aan je wensen voldoet. Voor het basisrecept voor stamppot Hawaï heb je ongeveer 1 kilo iets kruimige aardappelen nodig, 450 gram ananas, 2 appels, 500 gram spitskool en zout en peper. Je kunt boter, melk of roomkaas gebruiken om de stamppot wat romiger te maken.

 Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Vervolgens kook je de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de spitskool in kleine reepjes en snijd de ananas, appel en paprika in kleine blokjes. Bak de spitskool in een pan in een klein beetje boter beetgaar en bak de paprika heel even mee. Giet vervolgens de aardappelen af en stamp deze fijn. Gebruik boter, melk of roomkaas om de aardappels romig en smeuïg te maken. Schep vervolgens de spitskool, de paprika, de ananas en de appel door de aardappels en breng alles op smaak met zout en peper.

 Tips

Het is heel goed mogelijk om van de stamppot Hawaï een ovenschotel te maken. In dat geval schep je de spitskool, de paprika, de ananas en de appel niet door de aardappels maar houdt je deze apart. Vervolgens bedek je de bodem van een ovenschaal met de aardappels en leg je de overige ingrediënten op deze laag aardappels. Dek deze laag met groenten en fruit weer af met een laag aardappels en bak het geheel ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.